nieuws

‘Jalhaij prima opvolger van Edwin Kats

Restaurant

Pascal Jalhaij wordt getipt als mogelijke opvolger van Edwin Kats bij sterrestaurant La Rive in het Amstel Hotel. Jalhaij werkte begin deze eeuw bij het Amsterdamse Restaurant Vermeer, waar hij in korte tijd twee Michelinsterren bij elkaar kookte.

‘Jalhaij prima opvolger van Edwin Kats

Uit een poll in de nieuwsbrief van Misset Horeca van maandag 17 december blijkt dat een derde van de stemmers Jalhaij als ideale opvolger van Edwin Kats ziet. Chef-kok Kats maakte eind vorige week bekend La Rive per maart 2008 te verlaten.

De andere koks in de poll (Robert Kranenborg, Chris Naylor en Ron Blaauw) kregen beduidend minder stemmen. 45 procent van de stemmers denkt overigens dat geen van de genoemde koks de baan van Kats overneemt. Ze stemden voor het antwoord ‘Iemand anders’ op de vraag ‘Wie moet Edwin Kats bij La Rive opvolgen?’.

Twee Michelinsterren

Het management van het Amstel Hotel meldde vorige week dat er nog geen zoektocht naar een opvolger is gestart. Kats zelf heeft ook nog geen nieuwe baan, maar zegt open te staan voor diverse uitdagingen. Zo ambieert hij een eigen zaak of een functie in het buitenland.

Pascal Jalhaij werkt voor vliegtuigcateraar Marfo in Lelystad. Daarvoor was hij korte tijd actief voor het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Bekendheid kreeg Jalhaij bij Restaurant Vermeer in Amsterdam, waar hij in korte tijd twee Michelinsterren bij elkaar kookte.

Zie ook

Reageer op dit artikel