nieuws

20 nieuwe adressen in nieuwe Bib Gourmand

Restaurant

Nederland heeft er twintig nieuwe adressen bij in de Bib Gourmand Gids van 2011, zo maakt Michelin vandaag bekend. Het totaal van Nederlandse restaurants die lekker eten serveren tot 35 euro, komt daarmee op 97 adressen.

20 nieuwe adressen in nieuwe Bib Gourmand

De Bib Gourmand gids selecteert restaurants die een lekker menu serveren dat bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht voor maximaal 35 euro. In Amsterdam, Brussel en Luxemburg ligt de maximumprijs op 36 euro.

Er zijn zestien Nederlandse afvallers. Welke dat zijn wil Bib Gourmand niet bekendmaken. MissetHoreca.nl heeft ze voor u op een rijtje gezet. Het kan gaan om faillissementen, stopzetting van een zaak, kwaliteitsverlies of juist om mogelijke doorgroei naar een michelinsterstatus. Dat is echter niet van alle restaurants bekend.

Van de twintig nieuwe Nederlandse adressen zijn er twee gevestigd in Amsterdam: Lastage en Le Hollandais. Andere nieuwe namen zijn onder andere Het Oude Raadhuis in Bergen op Zoom, Jerome in Valkenburg, Bellevu in Simpelveld en De Schans in Montfoort.

In totaal bezit Amsterdam nu de meeste Bib Gourmand adressen, het aantal staat nu op 11.

Het Belgische deel van de gids kreeg er maar liefst 23 nieuwe adressen bij. Daarvan zitten er zes nieuwe in Brussel. Brussel is dan ook de absolute topper qua adressen in de Bib Gourmand, met maar liefst 23 adressen in of direct naast de Belgische hoofdstad.

Tip: bekijk hier de hele lijst van Bib Gourmands, inclusief nieuwe adressen.

Reageer op dit artikel