nieuws

Topkok Peter Goossens zoekt nieuwe chef via tv

Restaurant

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar een jonge, professionele chef-kok voor zijn team in Hof van Cleve. De uitverkorene mag een jaar lang aan de slag in de keuken van het Vlaamse restaurant. ‘En wie weet nog langer’, laat Goossens weten.

Topkok Peter Goossens zoekt nieuwe chef via tv

Het initiatief wordt gestart met tv-zender VTM. ‘We zoeken een culinair talent om bij ons te komen werken. Iemand met passie, gedrevenheid, iemand waar vuur in zit.’

Goossens zegt te zoeken naar een chef die alles wil geven en iets in petto heeft. Alle geschoolde koks kunnen zich aanmelden voor de selecties. Een kleine groep wordt daarna dertien weken lang door Goossens opgeleid en getest.

Speciaal voor het programma wordt een restaurant nagebouwd met een professionele keuken en plaats voor vijftig gasten. ‘In dit programma kunnen we laten zien hoe een écht keukenteam functioneert’, aldus Goossens. ‘Wij hebben een mooi maar apart en zwaar beroep en zonder passie hou je dat nooit vol. In onze gastronomie wordt kennis van generatie op generatie aan de jonge chefs doorgegeven. Dat vind ik heel belangrijk.’

De uitzendingen zijn vanaf maart te volgen op de Belgische zender VTM. Inschrijven kan via vtm.be.

Reageer op dit artikel