nieuws

Consumptie foie gras in drie jaar gehalveerd

Restaurant

De consumptie van foie gras in ons land is tussen 2007 en 2010 meer dan gehalveerd. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Wakker Dier op basis van import- en exportcijfers van het CBS.

Consumptie foie gras in drie jaar gehalveerd

Wakker Dier bekeek en bewerkte de maandelijkse import- en exportcijfers van het CBS1. Er zijn geen eenduidige cijfers over de consumptie van foie gras in Nederland, zo laat de organisatie weten. Wel stelt het dat volgens cijfers van het CBS in ons land in 2006 nog 55.428 kilogram foie gras werd geconsumeerd. In 2009 was dit 32.337 kilogram.

Door op de kiloprijs te letten heeft Wakker Dier de partijen foie gras die foutief waren samengevoegd met andere (vlees)producten uitgemiddeld. Hieruit bleek een afnemende trend vanaf 2007 van de consumptie van foie gras in Nederland. Deze trend wordt tevens bevestigd door de cijfers van het statistisch bureau van de EU, Eurostat, en het Frans comité van foie gras producenten CIFOG (Comité Interprofessionnel des Palmipèdes à Foie Gras), meldt Wakker Dier.

Wakker Dier voert al jaren campagne tegen het gebruik van foie gras in de horecakeuken. Mede door toedoen van Wakker Dier zijn de afgelopen jaren regelmatig horecabedrijven en –concerns overgegaan tot het stopzetten van het voeren van dit product.

Reageer op dit artikel