nieuws

’t Schulten Hues lanceert webshop met online interactieve begeleiding

Restaurant

Sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen heeft een gastronomische winkel met webshop geopend. Bijzonder er aan is dat het vermoedelijk de enige webshop van een restaurant in Nederland is, waarbij via internet met videoconference-techniek de klant op afstand persoonlijk advies krijgt van een van de medewerkers van het sterrestaurant.

’t Schulten Hues lanceert webshop met online interactieve begeleiding

De winkel, Gast-ro Deli genaamd, is gevestigd in ’t Schulten Hues aan ’t Gravenhof in het centrum van Zutphen en is zondag 19 december feestelijk geopend.

Naast een fysieke winkel heeft ’t Schulten Hues ook een virtuele winkel gelanceerd. De webshop bevat diverse producten zoals wijnen, delicatessen en pakketten.

Bijzonder is dat er via de webshop live ingebeld kan worden. Middels een technische tool kunnen bezoekers van de webshop direct in contact komen met een van de medewerkers van het restaurant door. Dit kan door op de banner links op de homepage van www.gastrodeli.nl te klikken. Vervolgens kunnen klanten hun vragen stellen. Voor het restaurant betekent het mogelijkheden om aan upselling te doen.

Deze functie wordt mogelijk gemaakt door een inbeltechniek a la Skype. Zowel het stemgeluid als videobeeld worden live over het internet gezonden. Deze toepassing is gerealiseerd door Crystal Park New Media – strategisch partner van ’t Schulten Hues – die deze functie ontwikkelden voor de Rabobank.

‘Er zijn wel wijnsite met chat-functies, maar voor zover ik weet niet met videoconference-techniek. Het online koopadvies is de eerste stap die we zetten met deze webshop. In de toekomst willen ook live webcast wijnproeverijen uitzenden via Gastrodeli.nl’, aldus Gerbrand Pot van Crystal Park New Media.

Momenteel worden medewerkers getraind om de bezoekers met videoconferencing te begeleiden om in 2011 hier volledig professioneel in te kunnen handelen.

Reageer op dit artikel