nieuws

Perceel hoogste nieuwe binnenkomer GaultMillau2012

Restaurant

Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel en Het Restaurant Wereldmuseum in Rotterdam zijn de opvallendste nieuwkomers in de GaultMillau van 2012. Beide komen met 15 punten nieuw binnen en zijn ‘ontzettend blij’ met deze notering.

Perceel hoogste nieuwe binnenkomer GaultMillau2012

Jos Grootscholte en Sharon Tettero van Perceel in Capelle zien de notering als een mooie erkenning voor het restaurant maar blijven nuchter. ‘We hebben een prachtige avond gehad maar gaan nu weer terug naar de realiteit. We hebben nog enorm veel te doen en te verbeteren.’ De twee startten een jaar geleden met Perceel in Capelle aan den IJssel.

Grootscholte liep stage bij Noma in Kopenhagen en bij de Spaanse chef Berasategui, deed werkervaring op bij Beluga, Vermeer en La Rive. ‘Zijn gerechten zijn evenwichtig en elegant van samenstelling, met respect voor natuur en seizoen. Sharon is een hartelijke, efficiënte en deskundige gastvrouw die garant staat voor prima wijnsuggesties.’

Over hun ambities is Grootscholte duidelijk. ‘We zijn net een jaar open. We gaan eerst ons best doen om deze 15 punten vast te houden. Niet te hard van stapel lopen en zorgen voor een stabiele basis.’

Meer over GaultMillau 2012:

Reageer op dit artikel