nieuws

Starbucks in AC-vestigingen

Restaurant

AC De Meern en AC Meerkerk krijgen een Starbucks. Het moederbedrijf van AC, Autogrill Nederland, is een partnership aangegaan met Starbucks. Daarmee timmert Starbucks na treinstations en stedencentra nu ook aan de weg langs snelwegen.

Starbucks in AC-vestigingen

Stan Monheim, general manager van Autogrill Nederland, laat weten dat de opening van Starbucks in AC De Meern en AC Meerkerk in 2012 staan gepland. ‘Daarna kijken we verder of er meer vestigingen van Starbucks komen in onze horecazaken langs snelwegen in Nederland’, aldus Monheim.

AC werkt al langer samen met sterke merken. Zo heeft het een samenwerking met Burger King. Daar komt nu dus het sterke Amerikaanse koffiemerk Starbucks bij.

Voor Starbucks betekent de samenwerking dat het zich langzaam maar zeker via partners als een olievlek over het land verspreidt. Starbucks werkt al nauw samen met Servex om op treinstations zaken te openen en daarnaast heeft het ook de stap gezet naar het openen van koffiezaken in binnensteden.

Autogrill laat weten dat het haar aanwezigheid in Nederland wil versterken. Het aanpakken van de vestigingen AC De Meern en AC Meerkerk passen in dit kader. Zowel de infrastructuur als het aanbod wordt geanalyseerd en vervolgens aangepast aan de huidige en toekomstige noden van de bezoekers, zo laat Autogrill weten.

De voltooiing van de metamorfose van AC De Meern en AC Meerkerk staat gepland in 2012. Volgens Monheim vormt het ‘hertekenen van deze grote vestigingen de eerste stap in een ruimer proces, waarbij ook andere vestigingen in Nederland bekeken worden en, indien nodig, aangepast worden’.

Reageer op dit artikel