nieuws

Sterrestaurant One gaat verhuizen

Restaurant

Restaurant One in Roermond gaat verhuizen. De sterzaak van Bethany DeLong en Edwin Soumang gaat van de binnenstad van Roermond naar een industriële cultuurfabriek op een eiland in de Roer. De geplande openingsdatum is september 2012.

Sterrestaurant One gaat verhuizen

‘Voordelen van de nieuwe locatie ten opzichte van het huidige pand zijn een terras, ruimte voor private dining voor twintig gasten en een grotere keuken,’ zo laat Bethany DeLong weten aan MissetHoreca. ‘We wilden al langere tijd verhuizen omdat we onze ambities op de huidige plek eigenlijk niet waar kunnen maken. Dit kwam op ons pad en die kans hebben we aangegrepen.’

Chefs-table

Het aantal couverts zal niet drastisch wijzigen en ongeveer uitkomen op het huidige aantal van veertig. De tekeningen voor de inrichting zijn nog niet helemaal gereed, maar de eigenaren hebben ook plannen voor een chefs-table.

Tot het moment van overhuizen blijft One draaien op de huidige locatie. Het is echt een nieuwe uitdaging voor ons, zegt DeLong. Restaurant One is in juli 2007 geopend aan de Raadhuisstraat in Roermond. In november 2011 kreeg One een Michelinster. De Franse bandenfirma is op de hoogte gebracht van de aanstaande verhuizing.

ECI Cultuurfabriek

One gaat deel uitmaken van de ECI Cultuurfabriek. Naast de sterzaak komt er ook ruimte voor een poppodium, film en theater. Edwin Soumag had de eerste keer dat hij de locatie bezocht meteen een Wow-gevoel. ‘Het is een pand met karakter waar wij onze ideeën wel kwijt kunnen. One krijgt een terras van tachtig vierkante meter aan het water. Dat is toch geweldig.’

Reageer op dit artikel