Actiegroep bestookt topkok Blanc

Actiegroep bestookt topkok Blanc

De in Groot-Brittannië razend populaire Franse topkok Raymond Blanc ligt overhoop met een actiegroep. Het probleem spits zich toe tot foie gras, dat op de menukaart van Blancs restaurant Brasserie Blanc in Birmingham staat. De dierenactivisten willen dat foie gras van de menukaart verdwijnt.

Dat meldt de website Catererseach.com. Raymond Blanc heeft in zijn conflict met de dierenactivisten advies gevraagd van de politie hoe te handelen. Blanc ontving naargeestige e-mails en brieven met het verzoek geen gerechten meer te serveren met foie gras in Brasserie Blanc.

Ganzenleverseizoen

In een reactie laat Blanc weten het product in april van de kaart te halen omdat het ganzenleverseizoen dan voorbij is. ‘Voordat we het in oktober weer terugzetten op de kaart, zal ik bekijken of de manier waarop foie gras wordt gemaakt schadelijk is voor het welzijn van de dieren’, aldus Blanc.

Blanc geeft aan definitief te stoppen met het werken met foie gras, wanneer uit onderzoek blijkt dat de ganzenlever geproduceerd wordt op dieronvriendelijke wijze.

Zie ook:

Blanc maakt tv-serie voor idioten (okt, 2006)

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.