nieuws

André Chiang gastkok in Het Bosch Amsterdam

Restaurant

André Chiang kookt 11 en 12 maart in de keuken van restaurant Het Bosch in Amsterdam. De Aziatische chef-kok staat met zijn restaurant André in Singapore op plaats 100 in de Pellegrino-lijst en leerde het vak bij onder andere Alain Ducasse en Joël Robuchon.

André Chiang gastkok in Het Bosch Amsterdam

Restaurant André slaagde er al in het eerste jaar in een plaats te bemachtigen in de prestigieuze St. Pellegrino’s Best Restaurants. Eigenaar André Chiang werkt volgens de klassieke Franse techniek.

Daarvoor ging hij in de leer bij de Franse chefs Alain Ducasse, Pierre Gagnaire, Michel Troisgros, Pascal Barbot, Joël Robuchon en de broers Jacques en Laurent Pourcel. Chiang kookt volgens zijn filosofie ‘Octaphilosophy’, die staat voor de begrippen uniek, textuur, herinnering, puur, terroire, zout, zuidelijk en ambachtelijk.

Chiang geeft zondag 11 en maandag 12 maart workshops en bereidt een lunch (maandag) en diner (zondag) van acht gangen. Initiatiefnemers zijn eigenaar Ferry van Houten van Het Bosch en kok Alain Caron.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via restaurant@hetbosch.com. De kosten zijn 250 euro per couvert, dit is inclusief ontvangst met champagne, amuses, wijnarrangement en een meet & greet met André Chiang.

Reageer op dit artikel