nieuws

Belgische restaurants in zwaar weer

Restaurant

De opvallende prijsdaling van het Belgische toprestaurant Comme chez Soi is zeker niet de laatste maatregel van Belgische sterzaken in de strijd tegen de horecacrisis. Het water staat Belgische topzaken aan de lippen en faillissementen zullen volgen.

Belgische restaurants in zwaar weer

Dat voorspelt de Belgische GaultMillau-directeur Paul Gelders. ‘Het water staat onze goede restaurants aan de lippen’, laat Gelders weten op de Belgische nieuwssite DeMorgen.be. ‘Ik verwacht een pak faillissementen’.

Gelders denkt dat Belgische restaurants die net onder de absolute top zitten rake klappen krijgen. Volgens Gelders zijn er nu al meer faillissementen dan dat er restaurants bijkomen.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat het gerenommeerde en misschien wel bekendste toprestaurant van België, Comme chez Soi, flink gaat stunten met de prijzen van wijnen. Sommige wijnen dalen tot 30 procent in prijs. Het restaurant probeert zo meer gasten te lokken.

Niet alleen de Belgische horeca heeft het zwaar. Ook andere branches zoals de detailhandel en de bouw maken moeilijke tijden door. De afgelopen zomermaanden ging een recordaantal van bijna negenhonderd bedrijven failliet. Voor heel 2008 staat de teller al op ruim 5.100. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Graydon.

Reageer op dit artikel