nieuws

Bieslook van Chinese markt na gifschandaal

Restaurant

In de Chinese provincie Shandong, ten zuiden van Peking, mag de komende tijd geen bieslook van Chinese boeren worden verkocht. Die maatregel is genomen, omdat zeker negen mensen ziek zijn geworden door het eten van giftige bieslook. Dat meldde de China Daily maandag.

Bieslook van Chinese markt na gifschandaal

De bieslook was bespoten met een giftig soort pesticide, waardoor mensen die het kruid binnenkregen last kregen van hoofdpijn, misselijkheid en diarree. Alle slachtoffers aten in hetzelfde restaurant, maar uit steekproeven van de overheid bleek dat de vervuilde bieslook ook op andere plekken te krijgen was. De overheid besloot daarop ruim twee ton bespoten bieslook te vernietigen.

Het komt in China vaker voor dat mensen ziek worden van vervuild voedsel. De overheid heeft regels opgesteld, maar die worden lang niet altijd nageleefd. Vorig jaar stierf een 6-jarig meisje na het eten van giftige bieslook. In 2008 werden zeker 300.000 mensen ziek door het drinken van vervuilde melk.

Reageer op dit artikel