nieuws

Bizarre culinaire trip voor Jacob Jan Boerma

Restaurant

Jacob Jan Boerma heeft in amper twee weken tijd maar liefst veertien restaurants met een of meerdere Michelinsterren bezocht in Tokio. De eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen at ondermeer geroosterde kwallen en de levensgevaarlijke kogelvis.

Bizarre culinaire trip voor Jacob Jan Boerma

Aanleiding voor de bijzondere culinaire trip met zijn partner en gastsvrouw Kim Veldman was de lancering van de Michelingids in Tokio. Eind vorig jaar werd de befaamde rode gids gelanceerd in de Japanse hoofdstad.

Boerma laat voor de camera’s van MissetHoreca.nl weten direct contact te hebben gezocht met bekroonde restaurants om te reserveren. ‘Dat viel niet mee. Sommige zijn niet eens met mail bereikbaar of ontvangen liever alleen Japanners’, aldus Boerma.

In twee weken tijd bezocht hij voor de lunch of diner veertien restaurants met een of meerdere Michelinsterren. ‘Daarnaast hebben we nog lokale markten bezocht en zijn we wezen eten in een heel speciaal restaurant waar alleen maar wagyu-vlees wordt geserveerd. Maar dan echt de allerbeste kwaliteit van wagyu’, aldus Boerma.

Boerma is geïnspireerd geraakt door de kooktechnieken, smaken en restaurantbeleving in Tokio. ‘De versheid en kwaliteit van de producten is ongekend. Zo heb ik geroosterde kwallen met vijf aparte bouillon-achtige sausjes gegeten. Geweldig. Ook heb ik de giftige kogelvis gegeten. Wanneer de vis niet goed wordt bereid, kun je er dood aan gaan’.

Het is niet ondenkbaar dat er in de menukaart van De Leest kleine veranderingen worden doorgevoerd naar aanleiding van de Japanse reis. Boerma: ‘Ik zou in mijn keuken meer invloeden uit Japan willen doorvoeren, maar wel op de wijze zoals wij het hier waarderen’.

Meer over De Leest

Reageer op dit artikel