nieuws

Blaauw is Meest Markante Horecaondernemer

Restaurant

Ron Blaauw is uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer 2006-2007. Blaauw zegt trots te zijn op de prijs. ‘Een mooie prijs in de maand van de prijzen’.

Blaauw is Meest Markante Horecaondernemer

Dinsdagmiddag is Blaauw tijdens het jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd. Blaauw rekende af met elf andere regionale winnaars.

‘Het is een leuke prijs. Ik ben er trots op. Zeker omdat het een prijs is voor vakmanschap. Dit is een bevestiging voor mezelf. Het is een mooie prijs in de maand van de prijzen’, aldus Blaauw, die met zijn laatste opmerking doelde op de prijzenregen in de culinaire gidsen.

Blaauw kreeg de oorkonde, bloemen en een beeld uitgereikt uit handen van Joop Braakhekke, een van zijn leermeesters. ‘Dat was heel leuk. Joop is één van de leermeesters waar ik het meest van heb geleerd. Hij heeft mij enorm geïnspireerd. Hij zei altijd eten is theater. Dat heb ik altijd onthouden’.

Juryvoorzitter Joop Braakhekke over de winnaar: ‘De jury roemt het grote vakmanschap van Blaauw. In zijn restaurants beleven de gasten topgastronomie’.

Blaauw laat weten met het oog op 125 jaar KHN volgend jaar, dat hij voorlopig niet het gevoel heeft een ambassadeursfunctie te vervullen. ‘Daar heb ik nog niet over nagedacht’.

De wedstrijd Meest Markante Horecaondernemer wordt georganiseerd door KHN in samenwerking met vakblad Horeca Entree. In de jury zitten onder andere Joop Braakhekken, Guido van Woerkom (ANWB) en Peter Klosse.