nieuws

Britse tv-kok vastgelegd door supermarktketen

Restaurant

De Britse televisiekok Delia Smith is gecontracteerd door supermarktketen Waitrose. Het is de eerste keer dat de intussen 67-jarige kok haar naam verbind aan een supermarkt of foodfabrikant.

Britse tv-kok vastgelegd door supermarktketen

Delia Smith maakt al sinds begin jaren zeventig televisieprogramma’s over koken, maar werd pas echt bekend toen ze eind jaren negentig een basiscursus koken verzorgde op de BBC. Hierdoor ontstond de term het ‘Delia Effect’, waarbij aandacht voor eieren zorgde voor een toename van de verkoop met 10 procent en het snel uitverkopen van keukenapparatuur die door Smith werd gebruikt.

‘Ze is een normaal persoon, die wil dat mensen leren koken’, verklaart een woordvoerder van Waitrose de overeenkomst. Ze moet bovendien benadrukken dat Waitrose een supermarkt is voor iedereen en niet alleen voor de bovenlaag van de Britse bevolking. In reclamecampagnes van de supermarktketen krijgt Smith een rol naast een andere topkok, Heston Blumenthal. De twee zullen wekelijks in een andere reclamespot te zien zijn en een mini-kookprogramma dat een heel reclameblok gaat duren.

‘Ze deden me een aanbieding die ik niet kon weigeren om precies te doen wat ik altijd al deed. Mensen op televisie laten zien hoe je lekkere recepten klaar kunt maken. Met als extra voordeel dat alle ingrediënten voor iedereen toegankelijk zijn’, verklaar Smith zelf de overeenkomst met Waitrose. De tv-kok is in Engeland ook bekend als mede-eigenaar van voetbalclub Norwich City.

Reageer op dit artikel