nieuws

Campagne voor zeekraal

Restaurant

Een aantal sterrestaurants werkt samen met het ROC Zeeland aan een campagne om zeekraal populairder te maken. Diverse restaurants hebben recepten ontwikkeld met de groente.

Campagne voor zeekraal

Zeekraal staat tussen mei en september volop op de kaart in restaurants, maar thuis gebruikt de Nederlander de groenten nog maar weinig. En dat moet veranderen vindt Zeeland, de provincie waar zeekraal wordt geteeld. Woensdag is een campagne begonnen om de zilte groente te promoten.

‘Zeekraal is een ontzettend makkelijke groente, die zelfs op de camping makkelijk in het menu is te verwerken’, zegt Arold versluijs van het ROC Zeeland. De school werkt samen met de provincie, zeekraalondernemers en een aantal sterrenrestaurants.

‘Zeekraal wordt traditioneel opgebakken met een gefruit uitje. Het is lekker bij vis, maar het kan ook heel anders.’

De restaurants hebben recepten ontwikkeld met de groente. Deze zijn te vinden op www.z-z-z.nl.