nieuws

Culinaire wedstrijd prooi voor Fishes

Restaurant

Restaurant Fishes in Utrecht is winnaar geworden van de culinaire wedstrijd om de beste amuse van Oosterscheldekreeft met Champagne brut van Moët & Chandon. Ayt Erdogan en Raymond Katty tekenden voor de beste amuse.

Culinaire wedstrijd prooi voor Fishes

Edogan en Katty verraste de vakjury, bestaande uit Robert Kranenborg, Gert Crum en Peter Klosse, met een kreeft gegaard in eigen olie met een tortellini van artisjok en sabayon van verjus.

De twee plaats in de wedstrijd was voor Joey de Vries van het populaire Amsterdamse restaurant Envy. De Vries maakte een bonbon van Oosterscheldekreeft. Aangevuld met Hollandse asperges gerold in een crunch van Oosterscheldekreeft, geserveerd met een schuim van lichtgerookte knoflook.

Derde werd Marcel van Lier van restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Van Lier maakte een kreeft met pistache en sherry.

Jurylid en topkok Kranenborg stipte aan dat de meeste koks de garing van de kreeft goed onder controle hadden. Dat is bijzonder belangrijk voor het mondgevoel, aldus kenner Kranenborg. Een punt van kritiek betrof de grote hoeveelheid ingrediënten die soms werden gebruikt.

Reageer op dit artikel