nieuws

De Zwaan heeft nieuwe maître sommelier

Restaurant

Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur heeft Willem-Jan Klomp aangetrokken als nieuwe maître sommelier. Klomp vervangt Lennaert Lonterman die het restaurant van Roland Peijnenburg per 1 januari gaat verlaten.

De Zwaan heeft nieuwe maître sommelier

De 29-jarige Klomp werkte eerder voor diverse toprestaurants waaronder La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam, Restaurant Excelsior in Hotel l’Europe in Amsterdam, De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en Chalet Royal in Den Bosch.

Naast ruime werkervaring bij topzaken beschikt Klomp over de titel Gastronoom/Sommelier, die hij behaalde op de Academie voor de Gastronomie. Verder werd Klomp Nederlands kampioen Gastvrijheid in 2004 en 2005.

De vertrekkende Lonterman werkt ruim tien jaar voor De Zwaan. Het Brabantse restaurant beschikt al 14 jaar over een Michelinster.

Reageer op dit artikel