nieuws

Deelnemer ‘Belgische Mijn Tent is Top’ pleegt zelfmoord

Restaurant

Deelnemer Chris Aerts aan het tv-programma Mijn Restaurant, het equivalent van het Nederlandse Mijn Tent is Top, heeft zelfmoord gepleegd. Volgens zijn tante is de deelname aan het tv-programma en de schuldenberg die de kok eraan over hield, een bepalende factor voor de zelfdoding.

Deelnemer ‘Belgische Mijn Tent is Top’ pleegt zelfmoord

Het lichaam van Aerts werd afgelopen weekend gevonden in een garagebox in Mechelen. Aerts was al enige tijd depressief en leefde na het tv-programma gescheiden van zijn vrouw en drie kinderen.

Aerts nam in 2009 samen met zijn toenmalige vriendin Wendy Williams deel aan Mijn Restaurant en startte het restaurant ’t Gerecht in Turnhout op. In het tv-programma streden koppels om een schuldenvrije opstart van een horecazaak. Enkel en alleen de winnaar kreeg de startschulden kwijtgescholden.

Na het tv-programma werkte Aerts nog een tijdje als zelfstandig thuiskok en kookte hij onder andere in de kantine van voetbalclub KV Mechelen. Verder was hij even souschef in ’t Kasteel van Brasschaat.

In een van zijn afscheidsbrieven schrijft Aerts: ‘Hadden we maar nooit deelgenomen aan dat kutprogramma’. De makers van het programma hebben geschokt gereageerd op de dood van Aerts maar voelen zich niet verantwoordelijk. Omroep VTM, die het programma uitzond, heeft zijn medeleven betuigd aan de familie.

Chris Aerts is 34 jaar geworden.

Reageer op dit artikel