nieuws

Derde Michelinster voor Oud Sluis

Restaurant

Nederland heeft er weer een driesterrenzaak bij. Restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis van de topkok Sergio Herman is in de nieuwe Michelingids beloond met drie sterren. Vorig jaar had Oud Sluis nog twee sterren. Oud Sluis schaart zich met de driesterren in het illustere gezelschap van restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle. Voor Oud Sluis betekent de vermelding in de rode gids de maximale culinaire erkenning voor de eetgelegenheid. Veel kenners tipten vooraf Oud Sluis al als toekomstig driesterrenpaleis.

Derde Michelinster voor Oud Sluis

Oud Sluis schaart zich met de driesterren in het illustere gezelschap van restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Librij in Zwolle. Voor Oud Sluis betekent de vermelding in de rode gids de maximale culinaire erkenning voor de eetgelegenheid. Veel kenners tipten vooraf Oud Sluis al als toekomstig driesterrenpaleis.

De topzaak van Herman lijkt in één klap de grootste eetzaak van ons land. In alle toonaangevende restaurantgidsen scoort Oud Sluis top. In Lekker bleef het op nummer één staan en in GaultMillau voert het samen met De Librije de ranglijst aan met 19,5 punten, op een schaal van 20.

Oud Sluis is de enige nieuwe driesterrenzaak in de Benelux-editie van Michelin. Gastronomieland België mocht geen nieuwe driesterrentent verwelkomen. Daar blijft de teller op drie staan. Luxemburg wacht nog altijd op zijn eerste restaurant met drie Michelinsterren.


Bekijk hier foto’s van het Team van Oud Sluis

Wilt u ook koken op driesterrenniveau? Bekijk hier de kaart van Oud Sluis inclusief recepten

Herman in de media: citaten

Reactie Sergio Herman op uitblijven derde ster begin dit jaar

Reageer op dit artikel