nieuws

Dieven gepakt met wijnbuit van 400.000 euro

Restaurant

Uit een bedrijfsbox in het Zuid-Hollandse De Lier zijn eerder dit jaar ruim 250 dozen exclusieve wijnen met een gezamenlijke waarde van 400.000 euro buitgemaakt. De politie heeft nu de vermoedelijke daders gearresteerd.

Dieven gepakt met wijnbuit van 400.000 euro

Ook de gestolen wijn met en gemiddelde waarde van 1600 euro per doos is teruggevonden. Er zijn vier mensen opgepakt die verantwoordelijk worden geacht voor de diefstal van de exclusieve wijnen, zo meldt de recherche van Bureau Westland.

Begin mei ontdekte de eigenaar van de bedrijfsbox dat de wijnen waren verdwenen. Bij het pand waren geen braaksporen en ook het toegangsslot was nog intact.

De vier verdachten, in de leeftijd van 22 tot 73 jaar, zijn vorige week gearresteerd. De gestolen wijn bleek te zijn opgeslagen in een vrachtauto. Deze werd door de politie in de gaten gehouden en toen de bestuurder met de vrachtwagen wilde vertrekken is hij door postende agenten aangehouden.