nieuws

Diner Jaarkaart neemt Restaurantbon over

Restaurant

Diner Jaarkaart B.V. neemt de failliete Nationale Restaurantbon over. Restauranthouders die nog bonnen willen verzilveren, moeten zich niet melden bij de nieuwe eigenaar maar bij de curator.

Diner Jaarkaart neemt Restaurantbon over

De overname is zojuist bekendgemaakt. Diner Jaarkaart neemt het merk ‘Restaurantbon’ over voor een niet nader genoemd bedrag.

Diner Jaarkaart is onderdeel van Younity Media B.V., het bedrijf achter de Smulweb.nl. Met de Diner Jaarkaart kunnen leden in 836 aangesloten restaurants een jaar lang 25 procent korting krijgen op de gehele rekening voor maximaal vier personen.

Edwin van Wijk van het ingehuurde communicatieadviesbureau Hill & Knowlton Nederland laat weten dat de schulden niet overgaan naar de nieuwe eigenaar. Restauranthouders die nog kaarten in bezit hebben en ze nog moeten verzilveren, moeten zich wenden bij de curator.

Onderzoek kwaliteitsimpuls

De aankoop van het merk Restaurantbon door Diner Jaarkaart stelt haar moederbedrijf in staat om – naast alle diensten die het nu al biedt aan restaurants en liefhebbers van lekker eten en drinken – het assortiment op termijn ook uit te breiden naar eenmalige culinaire cadeaubonnen.

Henk Jansen, directeur van Younity Media: ‘We hebben vastgesteld dat ook eenmalige culinaire cadeaubonnen in een behoefte van consumenten en restaurateurs voorzien. We hadden een dergelijk product nog niet in ons assortiment, omdat de markt hiervoor was verdeeld tussen een aantal partijen waaronder De Nationale Restaurantbon. De komende maanden gaan we onderzoeken hoe we ook deze markt een nieuwe kwaliteitsimpuls kunnen geven.’

Gebaar

Mensen die in het bezit zijn van ‘oude’ Restaurantbonnen kunnen sinds het faillissement van de vorige eigenaar hun neus stoten als ze met de bon willen betalen, omdat het onzeker is of de restaurateur nog langer de uitgegeven Restaurantbon als betaalmiddel accepteert, stelt Younty Media BV.

Jansen: ‘Als nieuwe eigenaar van het merk Restaurantbon uit de boedel van het failliete bedrijf heeft Diner Jaarkaart noch de schulden noch andere verplichtingen van de vorige eigenaar overgenomen. Toch hebben we na overleg met de curator besloten een gebaar te maken naar de – naar schatting – 25.000 mensen die nog in het bezit zijn van een oude Restaurantbon’.

Sneu

‘We vinden het namelijk ontzettend sneu voor ze dat het cadeau dat ze waarschijnlijk hebben gekregen bij een blijde gebeurtenis ineens waardeloos blijkt te zijn. Iedereen die zijn oude restaurant bonnen aan ons opstuurt, krijgt daarom gratis een Diner Jaarkaart (een kaart per adres), zonder enige verplichting. Hiermee kunnen deze mensen uiteindelijk zelfs een veel groter voordeel behalen dan met de oorspronkelijke waarde van hun bonnen. Op de sites van Diner Jaarkaart (www.dinerjaarkaart.nl) en Restaurantbon (www.restaurantbon.nl) staat precies hoe dit in z’n werk gaat. Ook worden daar de meest voorkomende vragen van Restaurantbonhouders en aangesloten restaurateurs beantwoord.’

Curator Hans Hendriks van KBS Advocaten: ‘Ik ben blij dat we een sterke en gerenommeerde koper van de Restaurantbon hebben kunnen vinden. De bezitters van een Restaurantbon krijgen een mooi aanbod van Diner Jaarkaart waarbij ook de bij Restaurantbon aangesloten restaurateurs baat hebben. Een ingewisselde bon kan immers niet meer bij de restauranthouder worden aangeboden.’

Reageer op dit artikel