nieuws

Duin en Kruidberg: ‘Nu strooien!

Restaurant

Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord heeft bij de gemeente aangedrongen om te strooien op de Duin- en Kruidbergerweg. De gemeente wil er niet strooien omdat er, volgens de gemeente, een schijnveiligheid ontstaat vanwege het feit dat mensen denken dat het er niet glad zou zijn na het strooien.

Duin en Kruidberg: ‘Nu strooien!

Managementassistent Coen van Veen van Landgoed Duin en Kruidberg laat in de regionale pers weten dat er gewoon gestrooid moet worden.

‘December is de belangrijkste maand voor ons. Het restaurant (De Vrienden van Jacob, red.) zit bijna elke avond vol met 150 gasten uit heel het land. Bovendien zijn er diverse grote bedrijven die congressen houden. Ik neem aan dat de gemeente zich alsnog flexibel opstelt en dat het strooien weer bespreekbaar is’, aldus Van Veen in de IJmuidercourant.nl.

Vorig jaar strooide de gemeente wel, maar constateerde dat er ondanks het zout op de weg toch veel auto’s slipten en blikschade opliepen. Daarom heeft de gemeente besloten dit jaar niet meer te strooien op de Duin- en Kruidbergerweg. Dit tot onvrede bij Landgoed Duin en Kruidberg. De Duin- en Kruidbergweg bestaat uit bolle klinkers waar pekel, volgens de gemeente, minder effect heeft.