nieuws

Duitse horeca schrapt rauwkost

Restaurant

Rauwkost is niet meer in trek in Duitse restaurants, ziekenhuizen en bedrijfskantines. Met de toename van het aantal EHEC-besmettingen zijn de mensen voorzichtiger geworden, zegt de Duitse horecavereniging Dehoga. Er zijn al twaalf dodelijke slachtoffers te betreuren.

Duitse horeca schrapt rauwkost

‘Er is de afgelopen dagen een duidelijke verandering in de vraag’, aldus de organisatie. Enkele horecazaken reageren daar volgens Dehoga op door salades van de kaart te schrappen.

Dat geldt ook voor cateraars, vooral de zaken die leveren aan kinderdagverblijven en ziekenhuizen. Een deel daarvan biedt geen rauwkost meer aan. In enkele kantines zijn de saladebars verdwenen, aldus woordvoerster Stefanie Heckel van Dehoga.

Voor restaurants die zich vooral richten op gezond eten, zoals saladbars, is de EHEC-uitbraak ‘tragisch’, aldus Heckel.

Reageer op dit artikel