nieuws

Duurzaam neemt verrassend snel toe

Restaurant

De invloed van gezond eten en het gebruik van duurzame producten is onomkeerbaar en neemt verrassend snel toe. Dat zegt Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Duurzaam neemt verrassend snel toe

Van der Grinten deed zijn uitspraak tijdens de opening van de Food & Nutrition Delta-date in het MECC in Maastricht eerder deze week.

‘Het aanbod van de horeca wordt steeds meer divers en uitgebreider. De samenleving vraagt van de horecaondernemers om duurzaamheid in de bedrijfsvoering te integreren. De kwalitatieve beoordeling van gasten draait in de nabije toekomst oom meer dan alleen lekker’, aldus Van der Grinten.

Tonijn

Bij de opening van een minicongres gaf KHN een toelichting op de kansen voor ondernemers op het gebied van duurzaamheid. Van der Grinten: ‘Ook de jonge generatie koks moet over tien jaar nog kunnen werken met de mooie producten die de natuur ons biedt’.

Van der Grinten vervolgt met een praktijkvoorbeeld: ‘Vanaf januari heeft New York Pizza met meer dan honderd restaurants de pizza met duurzaam gevangen tonijn geïntroduceerd. Dit is de eerste restaurantketen die naar aanleiding van onze samenwerking met het Wereld Natuurfonds het initiatief heeft genomen’.