Elsevier: Koks vinden Herman weer beste

Elsevier: Koks vinden Herman weer beste

Sergio Herman van restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis is voor zijn vakbroeders nog steeds de beste kok van Nederland. Dat blijkt uit de top-20 van Elsevier, waarin Herman (Oud Sluis) Boer (De Librije) en Van Wolde (Beluga) voor blijft. In de top-20 zien we veel bekende namen en zo nu en dan een verrassing.

Achter het podium Herman-Boer-Van Wolde staat Lucas Rive van De Bokkedoorns op nummer vier. Gevolgd door Jacob-Jan Boerma met zijn De Leest.

De top-20 van Elsevier is tot stand gekomen na een enquête onder de betere restaurants van Nederland. Het gaat dus om een ranglijst, samengesteld door vakbroeders.

Lijstaanvoerder Herman staat voor de derde maal op rij op nummer één. Volgens zijn collega's tovert hij met oesters, is hij vernieuwend zonder de smaak uit het oog te verliezen en is Herman 'ongelofelijk, geweldig, ongekend, top!'.

Nummer twee Jonnie Boer wordt door een collega genoemd als nieuwe Nederlandse steunpilaar. Hans van Wolde van Beluga wordt onder meer gewaardeerd om zijn 'gewaagde smaakcombinaties, die toch altijd weer kloppen'.

De complete ranglijst

1. Sergio Herman (Oud Sluis)

2. Jonnie Boer (De Librije)

3. Hans van Wolde (Beluga)

4. Lucas Rive (De Bokkedoorns)

5. Jacob Jan Boerma (De Leest)

6. Jannis Brevet (InterScaldes)

7. Martin Kruithof (De Lindenhof)

8. Robert Kranenborg (Le Cirque)

9. Edwin Kats (La Rive, Amstel Hotel)

10. Margot Reuten (Da Vinci)

11. Mario Ridder (De Zwethheul)

12. Toine Hermsen (Toine Hermsen)

13. Henk Savelberg (Savelberg)

14. Nico Boreas (Boreas)

15. Ron Blaauw (Restaurant Ron Blaauw)

16. Erik van Loo (Parkheuvel)

17. Alain Alders (De Vrienden van Jacob)

18. Apicius (Thorvald de Winter)

19. Gerrit Greveling (Chalet Royal)

20. Edwin Vinke (De Kromme Watergang)