nieuws

Flinstering wint Mijn Tent is Top

Restaurant

Flinstering in Breda is winnaar geworden van de tweede editie van het tv-programma Mijn Tent is Top. Dinsdagavond versloeg Flinstering de Groningse opponent Bij Jansen met ruime cijfers. Smetje op de feestvreugde was het gewond raken van winnaar Jasper Bronkhorst door glasscherven.

Flinstering wint Mijn Tent is Top

Het koppel Jasper Bronkhorst en René Lancee versloeg met hun Flinstering de overgebleven concurrent met toch wel duidelijke cijfers. 66 procent van de stemmen gingen naar Breda, 34 naar Groningen.

In een spannende live-uitzending was te zien hoe twee limosines voorreden voor de finalisten. In de winnende stad bevond zich juryvoorzitter Herman den Blijker in de geblindeerde auto.

Na het uitstappen van Den Blijker in Breda barstte het feest los in de Brabantse stad. Bij de doldwaze vreugdetaferelen raakte Jasper licht gewond door glasscherven afkomstig van een ontkurkte champagnefles. Bloedend aan een wenkbrauw werd hij afgevoerd. In de uitzending op internet verscheen hij met een pleister op zijn hoofd.

Kort voor het glasincident sprak Jasper de woorden ‘super en onwerkelijk gevoel’. Compaan Rene schreeuwde luidkeels ‘wauw’. Door de overwinning krijgt Flintersing het investeringsbedrag van circa 300.000 euro kwijtgescholden.

Flinstering behaalde in drie maanden tijd een omzet van 318.490 euro. De winst bedroeg met 55.114 euro 17 procent. Bij Jansen scoorde in de eerste drie maanden van hun bestaan 233.187 euro. Hun winst is 39.329 euro, ook 17 procent.

In Groningen heerste teleurstelling en ontlading. ‘We zijn stronttrots op de tweede plek’, schreeuwde verliezer Sandra Jansen. Bart-Willem Jansen sloot af met de felicitaties over te brengen aan Breda.

Het winnende concept Flinstering is een restaurant aan de Grote Markt dat zich met een Italiaans-mediterraanse keuken richt op dertigplussers.

Oproep

Is Flinstering de terechte winnaar en waarom? Laat uw reactie hieronder achter.

Reageer op dit artikel