nieuws

Food Professional Day voor chefs en cateraars

Restaurant

De Wageningen Universiteit en RijnIJssel vakschool organiseren samen een ‘Food Professional Day’. Het is een symposium dat wetenschappers, chefs en cateraars met elkaar verbindt.

Food Professional Day voor chefs en cateraars

Volgens de organisatie kan kennis vanuit de wetenschap nog veel actiever worden toegepast in de praktijk. De kennis van de Universiteit en de Vakschool kan volgens hen toegepast worden om nieuwe culinaire concepten te ontwikkelen, of de kwaliteit van maaltijden te verbeteren. Of om gezonde voeding op een aantrekkelijke manier te bereiden en te serveren.

De dag wordt georganiseerd door de organisatie van Food4you. De bedoeling is dat ieder programmaonderdeel van de dag ruimte biedt voor inspiratie en nieuwe kennis. De organisatie heeft speciale aandacht voor gezamenlijke ontwikkeltrajecten op gebied van voedsel en voeding.

Er zijn verschillende sessies op de dag, zoals ‘de actualiteit van het oerdieet, over het oer-eten in vergelijking met ons huidige eetpatroon. Of de sessie ‘de gastvrije zorg’, over zo gezond mogelijk ziek zijn.

Chef-kok Johan Verbon van het restaurant van de toekomst gaat in op de vraag hoe streekproducten en topkwaliteit samen gaan met massaproductie.

De dag is op maandag 11 oktober 2010. Aan deelname is een kenniscertificaat verbonden. Op de website van de food professional day vindt u meer informatie.