nieuws

GaultMillau-award voor duurzaam Sonoy

Restaurant

Sonoy in Emmeloord is winnaar geworden van de eerste Duurzaam Restaurant van het Jaar-award van GaultMillau. Het gebruik van eerlijke producten staan hoog in het vaandel van eigenaar Paul van Staveren.

GaultMillau-award voor duurzaam Sonoy

Voor Van Staveren is de award een erkenning voor een werkmethode waar Sonoy al een tijdje mee bezig is.

‘Steeds meer gasten vragen of ze biologisch vlees kunnen krijgen. Maar dat kan ik nog niet voor 100 procent garanderen. Met groente kun je dat wel aangeven. Dus daar begin ik mee’, aldus Van Staveren.

Van Staveren: ‘Neem nou de garnaal. Als een garnaal uit de Waddenzee naar Marokko gaat en daarna terugkomt, heb ik daar moeite mee. Dat kan ook in ons land. Vlees hoeft helemaal niet van ver weg te komen om een goede kwaliteit te bieden’.

De award voor Duurzaam Restaurant van het Jaar was één van de tweede nieuwe awards van GaultMillau. Maandagavond werden de awards uitgereikt in het Circus Theater in Scheveningen.

Meer GaultMillau-nieuws:

Reageer op dit artikel