nieuws

Geen winnaar bij 25ste zilveren champignon

Restaurant

De wedstrijd om de 25e zilveren champignon op maandag 9 november in Tilburg heeft geen echte winnaar opgeleverd. Alle acht deelnemers werden door de jury tot winnaar uitgeroepen.

Geen winnaar bij 25ste zilveren champignon

Alle chefs en gastheren die meededen aan de wedstrijd, krijgen een reis naar de Alentejo in Portugal aangeboden. Ook juryleden Cees Helder en Soenil Bahadoer (De Lindehof in Nuenen) gaan mee. Zij beoordeelden ruim 30 gerechten van de deelnemers waarin veel paddestoelen en oesterzwammen waren verwerkt. Opdracht voor het dessert was chocolade met fruit.,,Het niveau was heel hoog. De smaak was goed. Maar het zijn allemaal winnaars’’, liet Helder weten tijdens de prijsuitreiking.

De 25e Zilveren Champignon vond niet plaats tijdens de horecavakbeurs maar had dit keer een eigen podium in het Midi-theater in Tilburg had vooral een feestelijk karakter. ,,Koken is theater en dat hebben deze chefs vanavond laten zien’’, vond wedstrijdorganisator Peter Zandboer. Verschillende sterrenchefs en oud-deelnemers waren naar Tilburg gekomen om met elkaar te strijden. Daaronder René Brienen, Johan van Groeninge, Frans Gerrits en televisiekok Rudolph van Veen.

Tijdens het evenement kreeg juryvoorzitter Cees Helder uit handen van Ronnie Vreeman, de echtgenoot van de vertrekkende burgemeester van Tilburg, het eerste jubileumboek over 25 jaar zilveren champignon aangeboden.

Jan Van Lissum (hoofdredacteur GaultMillau en Proefschrift) kreeg de gastronomieprijs, de Uncle Ben’s ring, uitgereikt voor zijn inspanningen voor de culinaire wereld op het gebied van wijn-spijs.

Reageer op dit artikel