Gerardu al weer weg bij Basiliek

Gerardu al weer weg bij Basiliek

Sommelier Dave Gerardu is weer vertrokken bij sterrestaurant Basiliek in Harderwijk. Eigenaresse Andrea van Zoomeren laat dat op de site van Lekker weten.

Gerardu vertrekt een jaar na zijn aanstelling. Zijn jaarcontract is niet verlengd. De verwachtingen over de invulling van zijn functie liepen volgens Van Zoomeren teveel uiteen. 'We zijn blij met de wijnkaart die Gerardu heeft samengesteld.' De functie van Gerardu wordt overgenomen door de eigenaresse.

Gerardu laat weten dat het niet verlengen van zijn contract zonder waarschuwing vooraf kwam. ‘Ik heb daarop besloten de aangeboden twee maanden niet te blijven. Er zijn echter no hard feelings. Mijn persoonlijke ambities liggen momenteel misschien even op een ander vlak na een zeer moeilijk jaar voor mij in de privésfeer’, aldus Gerardu.

‘Ik ben momenteel mijn toekomst aan het beramen. Er is nog niet duidelijk wat en waar ik aan het werk ga. Het zuiden van het land is voor mij op dit moment de meest voor de hand liggende optie, omdat daar mijn roots liggen. Er hebben ook al gesprekken plaats gevonden. Ik heb echter nog vele ambities en ga voor mijzelf eerst uitzoeken in hoeverre deze haalbaar zijn.’

Met de komst van de topsommelier vorig jaar maart naar Basiliek, hoopte eigenaar Rik Jansma op doorgroei van zijn zaak naar tweesterrenniveau. Gerardu werkte voor zijn komst naar Basiliek bij twee sterrenrestaurant De Leest in Vaassen.

Meer nieuws over Basiliek

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.