nieuws

Grootspraak verschijnt 3 november

Restaurant

Grootspraak, de jaarlijkse restaurantgids waarin wijn centraal staat, verschijnt op 3 november. In de derde editie van Grootspraak wordt onder andere het beste champagnerestaurant en beste visrestaurant gekozen.

Grootspraak verschijnt 3 november

Dat laat hoofdredacteur Ronald de Groot weten. De Groot meldt vooraf dat een aantal restaurants zich duidelijk heeft verbeterd naar aanleiding van het oordeel in de vorige gids. Grootspraak is daarmee volgens eigen zeggen niet alleen informatief voor de gasten, maar werkt ook motiverend voor de horeca.

Voor Grootspraak 2009 heeft een twintigtal onafhankelijke inspecteurs vijfhonderd restaurants bezocht. Daarbij werd niet alleen de totale wijnbeleving onder de loep genomen, ook is er gekeken naar de kwaliteit van de sommelier, de verhouding tussen prijs en kwaliteit en het wijnaanbod ten opzichte van de gerechten.

‘Met de regelmatige verschuivingen van chefs en sommeliers is een jaargids absoluut geen overbodige luxe. Bovendien wordt de gids ondersteund door de website www.grootspraak.nl waar de meest recente veranderingen worden aangegeven’, aldus De Groot.

Nieuw dit jaar is de verkiezing champagnerestaurant 2009 en het visrestaurant 2009. Wat blijft is de vermelding van duiventrosjes als blijk van waardering voor het betreffende restaurant. Grootspraak is verkrijgbaar in de boekhandel of kan worden besteld via Grootspraak.nl.

Reageer op dit artikel