nieuws

Haasnoot wint Chocolate Master

Restaurant

Frank Haasnoot van horecaleverancier Crème de la Crème in Zoetermeer is de winnaar van de Dutch Chocolate Master 2007, gehouden op de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht. De 25-jarige Rijnsburger maakte vooral indruk met zijn sierstuk, The Flying Dutchman.

Haasnoot wint Chocolate Master

Haasnoot maakte een chocolade sierstuk over het schip van de VOC ‘De Vliegende Hollander. Met brandende zeilen van chocolade zeilt het schip over mysterieuze oceanen met de vervloekte kapitein en zijn chocolade musket en dolk, zo meldt het deelnemersrapport.

Kurhaus
Frank Haasnoot, die eerste de Dutch Pastry Award 2005 won, bleef Bart Jeroen van Overveld en Hein Geers voor. Van Overveld is souschef bij de Arjan van Dijk Groep in Raamsdonkveer. Geers is productontwikkelaar bij Damco in Vlaardingen. De andere twee deelnemers waren Iris de Bes, patissier bij het Kurhaus in Scheveningen, en meesterbanketbakker Gerwin van Boekel van Patisserie Den Otter in Vught.

Wereldkampioenschap
‘Frank is een echte winnaar. Hij gaf aan dat hij meedeed omdat hij graag naar Parijs wil. Als winnaar van de Dutch Chocolate Master neemt hij in oktober deel tijdens het wereldkampioenschap in de Franse hoofdstad. Dan neemt hij het op tegen 21 andere toppers’, aldus Karin Le Hen, marketingmanager van de afdeling chocolade van Callebaut, fabrikant van kwalitatief hoogwaardige chocolade en organisator van de chocoladewedstrijd.

Taart en pralines
De deelnemers aan de wedstrijd maakten een taart, twee pralines en een sierstuk. Winnaar Haasnoot maakte naast The Flying Dutchman een taart met smaken van de VOC, zoals kruidnagel, steranijs, kaneel en vanille, met een frisse kersencompote en chocolademousse. De ene praline was een half gecouveerde praline met lagen en smaken van nougat en kardemom. De andere een praline van smaken met vanille, pistache en karamel.

Reageer op dit artikel