nieuws

Hof van Cleve beste restaurant volgens Zweedse site

Restaurant

Hof van Cleve in België is volgens de nieuwe Zweedse website Wbpstars.com het beste restaurant ter wereld. Het Deense Noma van René Redzepi, nummer 1 in The World’s 50 Best Restaurants van het Britse Restaurant Magazine, staat op plek 25.

Hof van Cleve beste restaurant volgens Zweedse site

Dat meldt Nieuwsblad.be. Het Hof van Cleve, vijftiende op de lijst van Restaurant Magazine, deelt de eerste plaats met Osteria Francescana in het Italiaanse Modena, dit jaar genoteerd op plek 4 in de lijst van Restaurant Magazine. Beide restaurants scoren 94 punten.

The Fat Duck van Heston Blumenthal (vijfde bij Restaurant Magazine) haalt een score van 92 punten, goed voor de vierde plaats. Noma heeft 89 punten en eindigt daarmee als 25e. De volledige lijst bevat zestig restaurants.

De Zweede website is sinds maart in de lucht, maar de bedenkers van de site volgen al vijf jaar vijftienhonderd sterrestaurants. Dat doen ze met veertien inspecteurs, vooral koks en journalisten, in zeventig landen. Als een restaurant door twee rapporteurs is bezocht, krijgt het een beoordeling.

Volgens de initiatiefnemers moet hun lijst niet worden gezien als een concurrent van die van het Londense Restaurant Magazine.

Reageer op dit artikel