nieuws

‘Horeca misbruikt Toon Hermans

Restaurant

Hotels en restaurants maken misbruik van de naam Toon Hermans. Dat zegt de advocaat van de familie van de in 2000 overleden cabaretier. De naam en foto van Toon Hermans werd tot voor kort gebruikt in diverse arrangementen van de VVV in Zuid-Limburg.

‘Horeca misbruikt Toon Hermans

Dat meldt de Limburgse nieuwssite L1. Door het conflict met de nabestaanden van de cabaretier is de VVV gestopt met de succesvolle Toon Hermans wandelingen. Volgens de VVV is dat gebeurd omdat de familie van de conferencier geld wilde zien voor het gebruik van de naam.

De familie bestrijdt dit, bij monde van hun advocaat. Het is de familie alleen te doen om hotel- en restaurant-arrangementen van de VVV. Daarbij is de humorist misbruikt voor commerciële doeleinden en is bovendien het portretrecht geschonden, zo vindt de familie. Nadat beide partijen het niet eens konden worden over een schadevergoeding, besloot de VVV al activiteiten rond Toon Hermans te schrappen.

Toon Hermans werd op 17 december 1916 geboren in Sittard. Hij werd bekend als cabaretier en was daarbij vooral een kei in gebaren, gedichten en kwinkslagen. Met Wim Kan en Wim Sonneveld wordt Hermans gezien als ‘de grote drie’ van het cabaret na de Tweede Wereldoorlog.

Reageer op dit artikel