nieuws

Horeca pakt voedselverspilling aan

Restaurant

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) gaat samen met diverse organisaties samenwerken om de verspilling van voedsel aan te pakken. Hierdoor moeten de kosten van voedselderving met 1,2 miljard euro worden teruggebracht. Ook een grote cateraar participeert.

Horeca pakt voedselverspilling aan

Dat meldt De Volkskrant. De betrokken partijen bij het grote project zijn onder meer Sodexho Unilever, The Greenery, IBM en de Wageningen Universiteit. De organisaties stellen geld, kennis en inzet beschikbaar.

Het project krijgt de naam Fresh on Demand (Vers op Verzoek) mee. Het moet gaan voorzien in ‘innovatieve logistieke en ICT-oplossingen in de hele productieketen’ om zo de hoeveelheid producten die kwaliteit verliezen of de uiterste verkoopdatum bereiken, zo veel mogelijk te beperken. Verder wordt er onderzoek gedaan de duur en houdbaarheid van producten tijdens het productieproces en naar de logistiek en organisatie in de gehele keten.

Het project duurt vijf jaar en kost negen miljoen euro per jaar. Uit recent onderzoek blijkt dat huishoudens 10 tot 15 procent van alle etenswaren verspillen. Dat komt neer op 110 tot 165 kilo voedsel per huishouden per jaar.

Reageer op dit artikel