nieuws

Horeca vanaf 1 januari officieel biologisch

Restaurant

Vanaf 1 januari 2010 kunnen hotels en restaurants zichzelf officieel biologisch gaan noemen. Skal heeft voor de horeca een speciaal certificeringsprogramma ontwikkeld

Horeca vanaf 1 januari officieel biologisch

De criteria hebben betrekking op het aankooppercentage biologische producten ten opzichte van gangbare producten. Er is keus uit drie varianten: brons, zilver of goud voor respectievelijk tenminste 40%, 60% en 80% biologische producten. Dit percentage moet behaald worden in acht verschillende productgroepen; zo is het biologische karakter in alle menu’s breed vertegenwoordigd.

Skal is de Nederlandse certificeringsorganisatie voor biologische landbouw en werkt samen met Biologica.

Horecaondernemingen die de certificering van SKAL binnen hebben, zijn welkom om zich te laten vermelden in de Bio-Gids! In de Bio-Gids zijn ook kleinschalige gecertificeerde toeleveranciers te vinden.

Geïnteresseerde horecabedrijven kunnen zich vanaf begin 2010 aanmelden bij Skal. Dat geldt ook voor leveranciers die aan de bio-horeca willen leveren.

Reageer op dit artikel