nieuws

Idylle verliest ster door koerswijziging

Restaurant

Het enige Michelinrestaurant van Drenthe, restaurant Idylle in Zweeloo, gaat zijn ster verliezen. De eetgelegenheid van Joop Zwiep gooit de formule radicaal om en verandert van restaurant in kookatelier.

Idylle verliest ster door koerswijziging

Restaurant Idylle in het nabij Emmen gelegen Zweeloo doet al jaren mee in de top van de Nederlandse gastronomie. Voor patron-cuisinier Joop Zwiep is het mooi geweest.

Om kosten te besparen verandert Idylle van toprestaurant in een kookatelier, waar gasten zelf in de potten en pannen gaan roeren. Voor Michelin ongetwijfeld een reden om de ster van Idylle na tien jaar af te pakken.

‘Strak kunnen tien tot dertig mensen bij ons kooklessen krijgen, of een avond koken met vrienden’, zo meldt Zwiep in De Telegraaf. ‘Alles gaat op afspraak. Dat nutteloze wachten op à la carte-avonden, dat is dan voorbij’.

Hof van Saksen

Voor Drenthe betekent de radicale koerswijziging het verlies van de enige sterzaak in de provincie. Mogelijk is dat van niet al te lange duur. In het Drenthse dorp Nooitgedacht opende enkele weken geleden het prestigieuze resort Hof van Saksen. Eén van de restaurants op het resort mikt op de top van de vaderlandse gastronomie en heeft hiervoor adviseur en topkok Robert Kranenborg ingehuurd.

Voorzitter van Les Patrons Cuisiniers, Ted Janssen, betreurt het vertrek van Zwiep uit zijn culinaire club. ‘Zo veel sterrenzaken zijn er niet in dat deel van het land’, aldus Janssen.

Eerdere berichten over Michelinzaken

Reageer op dit artikel