nieuws

Inauguratie: Marcel de Leeuw SVH Meesterkok

Restaurant

Marcel de Leeuw is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De Chef de cuisine van restaurant de Kersentuin kreeg gisteren het diploma en de bijbehorende medaille. De Leeuw is hiermee de 126e meesterkok van Nederland

Inauguratie: Marcel de Leeuw SVH Meesterkok

De SVH meestertitel is de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de gastronomie. Bob Schut, directeur SVH zei dat de meesterproef die De Leeuw vorig jaar oktober aflegde in teken van ‘ontspanning, rust en genot’ stond.

De medaille werd uitgereikt door Otto Nijenhuis, de vroegere leermeester van De Leeuw. Hij werkte van 2001 tot 2003 als Sterklas-leerling en als chef tournant bij Neijenhuis in restaurant Prinses Juliana in Limburg.

De leeuw werd beoordeeld door Meesterkoks Erik van Loo en Dick Middelweerd en voormalig secretaris Jasper van Almenkerk. Hij haalde op geen enkel onderdeel een onvoldoende.

De SVH-meestertitel bestaat 30 jaar in 2010. De kandidaat wordt beoordeeld op tal van punten, waaronder instructie en begeleiding, de organisatie en planning van de productieprocessen, financieel management en presentatie.

Reageer op dit artikel