nieuws

‘iSommelier’ helpt met wijnkeuze

Restaurant

Als er een i voor staat, kun je er donder op zeggen dat het van Apple is. iSommelier is dan wel niet de officiële benaming van een nieuwe applicatie voor de mobiele apparaten van de elektronicagigant, maar had het zo kunnen zijn. Vino for Dinner lanceert software voor de iPhone en iPod Touch waarmee consumenten zelf makkelijk hun wijnkeuze kunnen maken.

‘iSommelier’ helpt met wijnkeuze

Het programma maakt wijn-spijs combinaties, en geeft adviezen over druif, jaar en wijnhuis. Vino for Dinner zal de taak van de ‘levende’ sommelier niet bedreigen, maar maakt het gasten wel makkelijk om alvast een bepaalde richting op te denken voor deze aan tafel verschijnt. Aan die sommelier dan de taak de gast alsnog te verrassen.

De software is een spinoff van de website VinoforDinner.com, een Amerikaanse site die consumenten helpt betaalbare wijnen te vinden bij gerechten.

VinoforDinner en Apple hadden de applicatie graag iSommelier genoemd, maar deze merknaam is al vastgelegd door een ander bedrijf.

Reageer op dit artikel