nieuws

Italiaanse chef te gast bij Vanilla Venture

Restaurant

De Italiaanse chef-kok Toni Festa was tijdens de start van de lente te gast bij Vanilla Venture in Amsterdam om een masterclass risotto bereiden te geven aan topchefs

Italiaanse chef te gast bij Vanilla Venture

Festa is chef-kok op het landgoed Arbiola in Piemonte. Hij verzorgde de masterclass samen met Fulvio Fonte van Cascina Venerìa, producent van Risotto rijst.

Ze waren speciaal uit Italië naar de delicatessengroothandel Vanilla Venture in Amsterdam gekomen voor de workshops. Op twee dagen ontving hij verschillende topkoks en legde niet alleen uit wat een goede risotto-rijst is maar ook welke soorten er zijn.

Vermeer Amsterdam

Sterkok Chris Naylor van Vermeer in Amsterdam was een van de deelnemers en toonde zich enthousiast. ‘De masterclass heeft me geleerd dat er veel passie zit in het produceren van de risotto rijst.’ Ook liet hij weten de informele discussie met collega’s over de diverse kooktechnieken essentieel te vinden om het product beter te begrijpen.

Vanilla Venture kijkt terug op een geslaagde risotto-workshop. Eigenaar Gerard Jansen: ‘Door de overweldigende belangstelling en het enorme succes hebben we besloten om deze masterclass volgend jaar nog een aantal keren te geven.’

Dit jaar staan er nog andere masterclasses gepland. Olijfolieleverancier Armando Manni komt met een ‘vertical tasting.’ Een cortador van Joselito zal laten zien hoe je ham snijdt.