nieuws

Joodse bakkerij opgekocht voor horecalevering

Restaurant

Echte Bakker Visser uit Amsterdam heeft de productielocatie van de Joodse bakkerij Theeboom in Diemen gekocht. Hiermee kan de bakkerij aan de toenemende aanvragen uit de horeca blijven voldoen. Bakkerij Visser bezit ook Pasta Panini, ook aan de Rozengracht.

Joodse bakkerij opgekocht voor horecalevering

Het gaat om de productielocatie van de vermaarde Joodse bakkerij Theeboom. Hier werd het koosjere brood gebakken voor de winkels in Amsterdam. De meer dan honderd jaar oude koosjere bakker Theeboom ging vorig jaar failliet. De eigenaren van Visser gaan niet verder met de productie van koosjer brood.

Bakkerij Visser bezorgt brood bij circa 120 horecazaken. Ze willen de bezorging uitbreiden, omdat de vraag groeit. De bakkerij aan de Rozengracht is te klein om meer brood te leveren. De broodfabriek van Theeboom was daarom een buitenkans. ‘We gaan van driehonderd naar 650 vierkante meter,’ aldus Pim Visser. De broers verhuizen alleen de bakkerij, de winkel blijft aan de Rozengracht.

Reageer op dit artikel