nieuws

Keukenwissel Martin Kruithof en Edwin Vinke

Restaurant

Sterrenchefs Martin Kruithof en Edwin Vinke wisselen van keuken. In oktober komt Kruithof bij Vinke koken en in maart komt Vinke naar Giethoorn. Het idee erachter? ‘Een totaal andere beleving voor de gast, zonder dat hij hoeft te reizen.

Keukenwissel Martin Kruithof en Edwin Vinke

Het idee werd als vanzelf geboren. ‘We zijn hele goede vrienden en collega’s. Zeeland en Giethoorn liggen ver uit elkaar, dus kwamen we op het idee om de boel een keer om te draaien’, aldus chef-kok Martin Kruithof van de Lindenhof in Giethoorn tegen Misset Horeca.

De chefs komen een hele dag bij elkaar koken, dus serveren zowel lunch als diner. ‘We koken de specialiteiten van de Lindenhof in Zeeland, en andersom.’

Hij ziet er niet tegenop, koken op locatie doet hij wel vaker. Maar leuk is het wel, zegt Vinke. ‘Het is als een kind dat op vakantie gaat bij een ander gezin, alleen dan bij volwassenen. Het is leuk om bij elkaar in de keuken te kijken en elkaar te helpen. Misschien maakt hij een saus wel heel anders klaar dan ik. Dan kan ik weer wat leren.’

Kruithof en Vinke schrijven voor de actie al hun gasten en relaties aan.

Reageer op dit artikel