nieuws

KHN-voorman haalt uit naar Duijker

Restaurant

Gijsbert Bianchi, de nieuwe sectorvoorzitter Restaurant van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), heeft tijdens zijn speech bij het openingsprogramma van de EFFF/BBB in Maastricht flink uitgehaald naar wijnschrijver Hubrecht Duijker. ‘U heeft het ook over woekerprijzen bij de restaurants, maar waar zijn dan de woekerwinsten?

KHN-voorman haalt uit naar Duijker

De kersverse voorzitter van de sector Restaurants van KHN en opvolger van Leo van Eeghem liet weten niet blij te zijn met de kritiek van de wijnjournalist op de prijzen van wijn in restaurants.

Eerder lanceerde Duijker op zijn eigen website Meldpunt Miswijn. Daarin noemt hij restaurants, die naar zijn mening, een te hoge prijs vragen voor bepaalde topwijnen. Inmiddels maakt de wijnjournalist ook melding van betaalbare wijnen in de horeca.

Bianchi spoorde de aanwezige restaurateurs op om vooral aan de slag te gaan met wijnspijscombinaties. ‘Daar moeten we nog veel meer mee doen.’

Ron Blaauw, die met zijn Brasserie Keyzer onder vuur kwam te liggen door Duijker, heeft andermaal laten horen zich te storen aan de bemoeienis van de wijnschrijver op de prijsstelling van wijnen. ‘Hij slaat door. De marges op wijn zijn minimaal. Iets verdienen, is een vies woord in Nederland. De consument moet zelf bepalen waar hij wijn koopt en dat is niet aan meneer Duijker’, aldus Duijker tijdens het openingsprogramma van de EFFF/BBB in Maastricht.

Zie ook