nieuws

Kinderkookboek stimuleert smaaktesten

Restaurant

Gidsenmaker IENS komt met een boek waarmee kinderen op speelse wijze nieuwe smaken kunnen ontdekken. Het kinderboek, PIEN’s Proefboek – Alles over smaken en proeven, geeft antwoord op de vraag ‘Hoe word ik een fijnproever?’.

Kinderkookboek stimuleert smaaktesten

Het nieuwe boek wordt donderdag 23 november gepresenteerd en is geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Het boek heeft als doel de ontwikkeling en bewustwording van smaak bij kinderen te ontwikkelen.

Cake bakken
PIEN’s Proefboek vertelt het verhaal van Pien die van skateboarden, cake bakken en haar hond Napoleon houdt. Pien moet voor school een werkstuk maken over de smaak van lekker eten. Met haar oom Luc houdt ze smaakproefjes om zo een goed werkstuk te maken. Maar dan ontdekt ze iets bijzonders aan oom Luc.

Smaaktesten
Het boek is naast een spannend verhaal ook vooral een handboek ter ontdekking van de wereld van de smaak. Elk hoofdstuk eindigt met handige tips over hoe je proeft. Daarnaast geeft het informatie over het zelf opzetten van smaaktesten.

Proeversacademy
PIEN’s Proefboek komt voor uit de IENS Proeversacademy voor Kinderen, een cursus smaaklessen voor kinderen. Het is geschreven door Froukje Wattel en Berit Mastenboek. Het bevat bijna honderd pagina’s en kost 14,95 euro.

Reageer op dit artikel