nieuws

Kinderuniversiteit Kokkerelli in 2012 van start

Restaurant

The Scelta Institute in Venlo is bezig om Kokkerelli & the kids univerisity op te zetten. De kinderuniversiteit moet op zijn vroegst in 2012 in Venlo van start gaan.

Kinderuniversiteit Kokkerelli in 2012 van start

‘We willen kinderen leren dat melk van een koe komt en niet uit een pak’, vertelt Karel Klosse die namens The Scelta Institute bezig is om Kokkerelli op te starten. Kinderen worden op een speelse en experimentele manier in aanraking gebracht met voeding. Dat zal op verschillende manieren gebeuren. ‘We krijgen bijvoorbeeld een groentejungle. Het is de bedoeling dat kinderen straks een dagje naar Kokkerelli gaan net zoals ze nu naar De Efteling gaan.’

Naast een familierestaurant waar kinderen samen met hun familie kunnen koken, zal er een kinderuniversiteit komen. Daar wil Kokkerelli samen met kinderen, producenten en wetenschappers over gezond eten van gedachten wisselen en tot nieuwe producten komen. Deze zullen onder de naam Kokkerelli naar de markt gaan. Verder zijn er plannen voor een fooddrôme met een bakkersstraat, ijsfabriek en visafslag.

Het terrein waar de kinderuniversiteit komt, heet Villa Flora. Venlo staat in 2012 in het teken van de Floriade. In aansluiting op deze tienjaarlijkse tuinbouwtentoonstelling, wil The Scelta Institute in 2012 Kokkerelli realiseren.

Reageer op dit artikel