nieuws

Kok ’t Brouwerskolkje naar bedrijf van Jan de Wit

Restaurant

Chef de cuisine Graham Mee van restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen stapt over naar Le Restaurant van de in Nederland teruggekeerde kok Jan de Wit. De Brit Mee wordt partner bij het Amsterdamse restaurant.

Kok ’t Brouwerskolkje naar bedrijf van Jan de Wit

Dat meldt Culisite.nl, die spreekt over een aderlating voor het met één Michelinster bekroonde ’t Brouwerskolkje van eigenaar Moshik Roth.

Door het aantrekken van de 38-jarige Mee ontstaat er meer ruimte voor De Wit. ‘Veel gasten willen toch ook een praatje met je maken en daar krijg ik nu meer tijd voor. Anders loopt het natuurlijk mis in de keuken. Verder ga ik me meer met de wijn bezighouden’, aldus De Wit.

De Wit benadrukt dat de moleculaire keuken, waar ’t Brouwerskolkje bekend van is, buiten Le Restaurant blijft. ‘Nee, geen schuimpjes en moesjes, maar gewoon de keuken van Jan de Wit’.

Graham Mee werkte voor ’t Brouwerskolkje onder andere voor de hotelkeuken van The Grand in Amsterdam. Verder was hij actief voor het inmiddels gesloten La Tante Claire in Londen.

Jan de Wit maakte in Nederland furore als chef-kok van De Trechter in Amsterdam en De Nederlanden in Vreeland. Bij De Nederlanden behaalde hij twee Michelinsterren. Enkele jaren geleden vertrok hij naar Zuid-Frankrijk. Begin dit jaar maakte hij een comeback in ons land met de opening van Le Restaurant in Amsterdam.

Reageer op dit artikel