nieuws

Lars van Galen winnaar Prix Taittinger 2011

Restaurant

Lars van Galen, chef de cuisine van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte heeft maandag 10 oktober de Prix Taittinger Benelux 2011 in de wacht gesleept. Tweede werd Rob van der Veeken, sinds kort eigenaar van De Hofstee in Bladel. De derde prijs was voor de winnaar van vorig jaar, Jonathan Zandbergen.

Lars van Galen winnaar Prix Taittinger 2011

Bronzen winnaar Jonathan Zandbergen werkt nu nog bij Polmans Huis in Utrecht, maar stapt later deze maand over naar restaurant Het Veerhuys in Almere. De winnaars werden bekend gemaakt bij Restaurant Saur in Den Haag.

Gouden Koksmes

Lars van Galen (33) is maar wat blij met zijn eerste prijs. ‘In januari de Gouden Koksmuts en nu deze prijs. Ik heb nu al een geweldig jaar. En dan mag ik in november ook nog naar Parijs voor de Prix Culinaire International Pierre Taittinger. Geweldig toch!’

De Benelux-finale van de kookwedstrijd werd maandag 10 oktober gehouden bij het Mondriaan College in Den Haag. De organisatie is in handen van Jean-Jacques en Katja Menanteau. Er deden acht finalisten mee en zij hadden allemaal vijf uur de tijd om aan de wedstrijdpdracht te voldoen. Duif vormde het thema van dit jaar.

Lars van Galen: ‘Dat lag me wel. Ik vond het een mooie opdracht. Ben er zelf gek op. In totaal heb ik vier duiven gepresenteerd, twee op het karkas gegaard, zoals in de opdracht stond. Van de andere twee had ik mooie bitterballetjes gemaakt met het botje van de boutjes dat er mooi uitstak. Blijkbaar was de jury er tevreden over!’

De wedstrijd in Parijs is op 30 november. Landen waartegen Van Galen het moet opnemen zijn onder andere Japan, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Reageer op dit artikel