nieuws

Le Cirque rekent af met verleden

Restaurant

Restaurant Le Cirque in Scheveningen is volledig gerestyled. Volgens chef-kok Ruben van Dieten was het nodig volledig te breken met het verleden van het restaurant bij het Circustheater.

Le Cirque rekent af met verleden

‘Er bestonden veel misverstanden en vraagtekens rond Le Cirque’, aldus Van Dieten. ‘Is het nou een theaterrestaurant of niet, en wat doen ze nou precies. Daar wilden we van af.’ Ook de geest van Kranenborg waarde nog rond, en ook daar wilde Van Dieten van af. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar de boodschap is er.

‘Eduard van der Toolen en ik konden maar één manier bedenken om volledig te breken met het verleden, en dat is volledig opnieuw te beginnen. We zetten dus een compleet nieuw restaurant neer.’

Pluche

Daartoe is het interieur vernieuwd, en heeft Le Cirque afscheid genomen van het rode pluche en de theatrale sfeer. Ook het concept is aangepast: lunchen is sinds enkele maanden mogelijk, en er is afscheid genomen van het theatermenu. ‘We zijn geen theaterrestaurant. Natuurlijk zijn gasten die een show gaan bekijken welkom, maar niet meer of minder dan gasten die na het diner naar de bioscoop gaan. We hebben gezien dat er buiten het theater een grote doelgroep is die niet bereikt werd.’

‘De theatergasten kunnen kiezen uit de dagmenu’s, of gewoon á la carte eten, al wordt ze wel vantevoren verteld dat het dan niet te ingewikkeld kan. Iemand kan niet om half zes binnen komen rollen, en dan voor half acht uitgebreid drie gangen eten. Maar ik ga er vanuit dat de meeste gasten dat wel snappen.’

Eigen koers

De banden met het naastgelegen theater worden niet doorgesneden, benadrukt Van Dieten. ‘We zitten natuurlijk ook wel allemaal onder dezelfde paraplu. En de arrangementen blijven mogelijk, alleen kunnen we nu de gasten veel meer op maat bedienen. Gelukkig hebben we alle medewerking van Joop van den Ende gehad, hij heeft zich ook actief met de herinrichting bemoeit.’

Van Dieten nam tien maanden geleden het stokje over van Robert Kranenborg. In het begin was er sprake van dat Kranenborg als adviseur bij het restaurant betrokken zou blijven, maar dat wijst Van Dieten nu sterk van de hand. ‘Dat is een van die vraagtekens die ontstond rond mijn overname. Wij varen geheel onze eigen koers.’

Meer berichten over Le Cirque:

Reageer op dit artikel