nieuws

Leerlingen sterzaak vervoerd per taxi

Restaurant

Leerlingen bij sterrenrestaurants hebben het nog niet zo slecht, of vinden dat het past bij de status van een sterzaak. Twee leerlingen van tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen laten zich per taxi vervoeren naar hun werk. Al een half jaar lang, vier keer per week.

Leerlingen sterzaak vervoerd per taxi

Topchef Jacob-Jan Boerma keek verbaasd op toen hij vorige week erachter kwam dat twee leerlingen van hem zich al een half jaar lang vier keer per week per taxi laten vervoeren van en naar De Leest in het centrum van Vaassen.

‘Ik heb twee konijnen (leerlingen, red.) Thomas en Mike die al een half jaar lang vier keer per week met de taxi van huis worden opgehaald en naar mijn zaak worden gebracht. ’s Avonds komt de taxi weer voorrijden om ze thuis in Wenum Wiesel zo’n zeven kilometer verder af te leveren’, aldus Boerma.

Thomas en Mike hebben speciaal een deal gesloten met een taxibedrijf en worden voor twaalf euro per dag prinselijk vervoerd. Boerma: ‘Ik vind het wel lachen. Kunnen ze de energie die ze anders kwijt zouden zijn bij het fietsen mooi gebruiken voor in de keuken. Maar het is heel eenvoudig, ze hebben geen rijbewijs en vinden de bus maar niets’.

Reageer op dit artikel